Jättebläckfisken söker i gömda havsdjup sanningens upp och vrakens skattade ner

2012-06-16
Em spännande bild Wikipedia hade som feature. Jag tog den som ett gott omen inför helgens försök att nå modifierad leveransnivå (Störde Syriska diktaturens beskydd Egypten?) för att sedan ta min sedan länge försenade vila. Fotograf Nhibgood är dessutom vad jag tror mig minnas ha uppmärksamma flera gånger i Best of Flickr projektet cirka 2008 - 2009.

Octopus är en modul som hämtar in ex. nyheter. Vanligen just nu när jag utvecklar kör jag den inte utan använder sampling särskilt för februari i år därför att den tar en hel del ram och cpu nyhetsanalysen behöver också mer diskintensivt i samband med utvecklingen och testningen. Genom att symbolisera dataimporten med ett gulligt djur minskar jag risken för irrationella paranoida reaktioner datainsamlande applikationer kan skapa. Bläckfiskar är dessutom väldigt hett och trendigt efter att det mer och mer visar sig att de kan vara ett av världens mest intelligenta djur (jag misstänker dock att mycket ligger i en perception som kanske inte riktigt i mycket av vad som imponerar jämfört med våra två och fyrbenta vänner aldrig riktigt konvergerar till medvetna intelligenta beslut centralt utan mer är resultatet av att man kan röra sig i en mängd riktningar samtidigt vilket bra uttrycker min Octopus också: Dum men evolutionärt jämfört med mycket vad som över flera versioner ändå på något sätt är oerhört imponerande och fyller en med en känsla - hopp om - att aldrig någonsin behöva uppdatera eller skriva om delar av dataimport-parsningen).

Jag kopierade ut en illustration av honom med lite omliggande text. Texten är ej i sista draft-version där jag fick intryck i ett stycke av att jag försökte vara rolig. Det är inte ovanligt i prel. anteckningar och kan vara bra att känna till.