Ankan kommer till Expressen och Aftonbladet

2012-05-28
Efter att ha tagit lite svensk inspiration genom att njuta både Expressen och Aftonbladet idag - Expressen medan jag väntade på att apoteket skulle öppna 12.00 och Aftonbladet medan jag väntade på bussen - tycker jag båda tidningarna känns rekorderliga. En känsla - och det ska man inte säga något från utan att tittat längre tid och under helt andra omständigheter än vid busshållplatsen - är att Aftonbladet kanske är lite bättre balanserad mot den typ av nyheter jag kallar seriösa men utan att tappa just något av deras storsatsning mot nöjeskultur. Möjligen har Chefredaktör Helin också ändrat sitt foto. Åtminstone känns det mer konservativt korrekt jämförande med det jag såg sista mini-fallstudien jag gjorde på de svenska tidningarna när verkade extremt road out-of-context på ledarsidan.

Nästa vecka ska jag göra en liten fallstudie för att återanknyta och väcka upp en del teoretiska områden som nu är aktuella i implementation med en fallstudie liknande den jag gjorde då. Där har jag beslutat mig för att läsa horoskopen (se Citat är ett förstärkande språk som ger texten kraft om det teoretiska intresset) särskilt Expressen och Aftonbladet producerar därför jag minns att en av er ger tips om spel och dobbel i Horoskopen vilket utan tvekan är utanför allt vad man kan mena hör hemma i en seriös tidning oavsett om man accepterar horoskop som ett oftare i andra tidningar mer "korrekt ofarligt".

Inte bara är uppmuntrande till hasardspel generellt fel men här gäller ju också att sådana råd kan värderas sjukligt av personer som ex. är nyblivna nyktra spelmissbrukare eller är psykotiska.

Jag minns att jag dokumenterade skandalen här i min blogg men lägger ej tid på att leta rätt på det. Här känner jag dock att jag får stå upp för Sverige. Kvällstidningarna med sin skjutjärns-journalister och ökända rucklare i Stockholm krogvärld och med vänner bland Musiker (kanske rent av s.k. gatumusiker), och kanske rent av kungahuset och med ett nu avslöjat gigantiskt stort politiskt kontaktnät in i Miljöpartiet är det förlåtligt att den vanliga enkla mannen på gatan inte vågar låta sin moraliska indignation ljuda över detta horoskop bamboozle. Om nu inte den skyldiga tidningen e-post-filterar arga protester och bränner insändarbreven?

Skulle det nu visa sig att dessa problem kvarstår. Trots att jag bloggade om det för länge sedan så gått om tid att se över vilka andevarelser man kontaktar, söka nya stjärnor att kalibrera sig mot, hitta en annan enthogen med plantandar mindre lotteri intresserade, eller annan egyptisk gudinna att blota bygg-slavar till. Inser vi alla att en besträffande Kostnad måste läggas på tidningen. Ett både smärtsamt och dyrt minne att visa för nya medarbetare så att de inte ska riskera att falla för speldjävulens annons-lockelser.

Hittar jag under veckan horoskop med spel och dobbel kommer jag mer än att publicera det här på bloggen göra det med en bild på en anka med tydlig association mellan den och den skyldiga tidningen.

Jag har redan valt ut ankan. Det är korrekt en multikulturell-anka som ger oss svenska läsare nödvändiga nya intryck och kanske med sin färgglada dräkt kan hela en del av de tråkighetsskador våra tjatigt alltid gråa ankor orsakar och på så sätt addera lite glädja i världen som motvikt mot ondskans horoskop.

Foto: Steve H (Licens By-sa 2.0