Polisen måste bli bättre på att söka samarbete i kommunen

2011-04-05

Lösningen på varje problem är att inte att anställa fler medarbetare oavsett organisation. Lika viktigt är att skapa lösningar som skapar energieffektivitet där man förebygger ett problem eller återanvänder en lösning på fler personer eller problem.

Ibland visar sig saker fungera sämre när organisationer blir större. Det är mycket vanligt som flera gånger diskuterat här när effektiviteten i hur man kommunicerar inte förberetts där saker då blir än långsamma därför att ex. kritiska punkter måste göra mer för att kommunicera medan andra ännu inte presterar något. Det tycks troligt att det är fallet här.

Idag fick jag nöjet att för tredje gången den här veckan se Uppsala buss försöka - givet hastigheten mot övergångsställe och skymdsikt, samt att personen bående en liten bit utanför stan i fråga kört där ofta och känner till lokalmiljön - helt säkert medvetet försökte köra över två skolbarn som var ute sent. Nu räckte jag ut armen och stoppade dem så.

Men det här är ju ett återkommande problem. Det är inte ett problem som ska finnas då arbetsgivare är isomorfisk till polisen. Här har vi antingen fel politiker valda som satt felaktig prioritering alternativ har vi inkompetens i verksamhet.

När det gäller sådana här saker är sanningen att de blir lösta. Det är som Libyen. Hade UN inte tagit sig samman och för dem överpresterat men givet deras enorma budget något mindre än vanligt förslöat underpresterat hade de fått hjälp från andra. Vi får väl se om polis och Uppsala Buss klarar sig att ta sig samman här och lösa problem.

Det är ett problem i Sverige att polischef inte är valbar men det gäller i många andra och snart är det val.