Visar Google Sky en port för punkt till punkt transport via maskhål?

2010-04-24

För inte länge sedan trodde ju en del att de upptäckt Atlantis med Google Earth. Jag trodde inte det därför att "egenheterna" i bilderna Google Earth visar är vanligt förekommande och beror på olika generationer på bildrutorna, algoritmerna som vågar samma bilderna m.m. Dessutom det få historiska referenser som finns rörande Atlantis pekar på att det snarast avser någon "generation" av Troja.

Här har vi dock en egen i Google Sky jag identifierade som om jag var mer inkorrekt girig efter uppmärksamhet och inlänkar borde ha framställt som en gateway för rymdtransport liknande den man hade i David Lynch Dune. Likheten är ju trots allt stor med hur det såg ut i filmen:

Det raka strecket som direkt skär mellan ljus och mörker visar ju att någon form av struktur är byggd där och att den ger i från sig energi. Eller mycket troligare är denna del av himlen fotograferad vid två olika tillfällen och att något vid det ena tillfället gav ifrån sig intensiv energi vilket hade slutat när den andra rutan fotograferades.

Det röda vi ser kanske är en ledtråd. Jag kan dock inte tillräckligt om hur olika saker ser ut för att kunna bedöma vad det egentligen är. Men kanske exploderade först en stjärna och gav ifrån sig ljuset för att därefter dra sig samman till det röda?

De bland mina läsare som mer tror på den första förklaringen (och jag kan verkligen inte nog för att utesluta den) kan ta sig en titt i trailern till Dune. Jag är inte helt säker men tror att den gateway Duke Artrides med Jessica och deras son Paul Artreides färdas genom tillsammans med sina armé för att ta över Dune är med i den.

Hjälper David Lynch Google att sprida Adsense ut i rymden?

Vem vet förresten om inte David Lynch kanske hade någon extra information om rymdtransporter inför Dune? Kanske kom han hit via en? Hans filmer har ju alltid varit lite speciella. Nästan som från en främmande kultur... Transportporten i filmen kändes dessutom misstänkt realistisk...

Kanske syns detta på Google Earth därför att Google systematiskt sökt efter en sådan för att använda för att föra ut Adsense till främmande kulturer och skapa nya affärsregioner innan någon annan aktör plockar den marknaden. Förövrigt att länka saker är så enkelt att även om kulturer man hittar befinner sig på riktigt låg nivå bör det gå att lära dem. Vem är jag att utesluta att Google just nu sitter och planerar för att introducera Adsense på en främmande planet som de håller hemlig tills de känner sig trygga i att inga konkurrerande annonsmäklare klarar att komma in på marknaden. Eller för att köpa billig manuell kvalitetskontroll från. Vill vi att rymdvarelser ska bedöma våra hemsidor antingen manuellt eller genom att dom länkar till sidor dom tycker är bra?

När jag söker på google david lynch får jag dessutom "1 480 000 engelska och svenska" träffar. Jag är inte tittat på någon av dem men är det kanske inte så att själva Googles AI försöker varna för något den fruktar? Givet att jag inte tittat på några av sidorna eller seriöst analyserat det hela på andra sätt kan jag inte utesluta att det är just vad som sker. Kanske håller Google på att ersätta sin AI med en från rymden de hittat med Google Sky?

Att inspirera till en bättre värld

Ett värde med Google Earth som jag pekat på är att det kan inspirera till en bättre värld. Det genom att visa världens skönhet liksom problem från ett nytt perspektiv som vi inte är vana vid och därför inte lika lätt filtrerar bort.

Jag skrev så här när jag initialt tittade på Google Earth för att se vilka värden det kan ge mig och vad som i övrigt är möjligt:

"Det största problemet världen och mänskligheten står inför är miljöförstöring. För flera problemområden har vi menar jag redan passeratden punkt där det innan räckte att reducera eller helt avsluta en viss typ av destruktion. Där kommer det handla om uppstädning och ett par områden där vi nog kommer behöva göra det någongång de kommande 10 - 20 åren är:
  1. Binda fri koldioxid i luften till biomassa i en fullständigt enorm skala.
  2. Hitta en metod för att bryta ner klorfluorkarboner i atmosfären.
Frågan är hur man ska föra ut motivationen till förändring? Det kommer inte uteslutande räcka med att skrämma upp folk. Risken med det är att det också kan leda till att man "tappar kontrollen" och andra problem uppstår."

Från: Kan Google Earth Inspirera till en Bättre Värld? | Pryltrend

Jag har också pekat på att rymden mer allmänt kan ge likartade möjligheter. Därmed inte sagt att jag just tror att bilder av stjärnhimlen är viktigast men många andra värden finns:

Att låta rymden inspirera till en bättre värld | Nyhetsbloggen

När jag slösurfar sker ständigt stora upptäckter

Ett egentligen större mysterium är hur jag hittade strukturen. Jag ser ingen länk till Google Sky från sidan där jag var (Google) men jag antar att kanske något i rymdbilden Google visade hade den även om jag då inte kunde upptäcka den (nu är bilden borta).

Det är den typ av viktiga upptäckter mitt omedvetna hela tiden leder mig till på nätet. Min unika klumpighet slött surfande medan jag läser lämplig bok eller journal kombinerat med en sund skepticism kombinerat med en uppskattar jag genom historien nära nog (men inte helt) exceptionellt briljant insiktsfullhet skapar ett enormt värde. Verkligen att jag borde få en medborgarlön för att sitta och slösurfa medan en grupp ledande experter inom vilket område som för ögonblicket intresserar mig analyserar vad jag upptäcker och tänker om det. Det skulle nästan garanterat (låt oss pröva tre år) föra mänskligheten snabbt framåt mot en ny guldålder.

Mer om Google Earth och Google Sky

Artiklar och guider som diskuterar värdet Google Earth ger (p.s.s. likartade kan ges av Google Sky:

Satellitbilder för media | Nyhetsbloggen
Google Earth visar jordbävningen i Kina | Nyhetsbloggen
Hur mediekoncerner i underrättelseanalys kan visualisera och navigera geografiska data | Nyhetsbloggen