"Ny" Blogger symbol?

2009-09-26

Ibland brukar Google "leka" lite med symbolerna för sina produkter. I mycket tror jag att det är bra för alla så länge det inte är störande. Deras "tematiska" illustrationer är kanske det mest optimala exemplet på det och ett exempel på det är denna:

Med detta finns mycket bra:

1. Detta väcker läsarens intresse för ett lärorikt ämne och i exemplet kanske (bildlänken går "alltid" till ett sökresultat så vi får gissa lite):

Nikola Tesla

2. Trots att det väcker intresse är det inte störande.

3. Jag misstänker på det allvarligaste men utan någon statistik (eller ens jämnförbar sådan) att det kan tänkas dra ner annonsblindhet:

Bilden bryter det invända utseendet.

Samtidigt stör det inte.

Perception vaknar till och flaggar diskret lite mer.

Du lägger plötsligt märke till en Adwords-annons för precis det du sökte efter.

Nytt i Blogger

Nu när jag surfade in på Blogger.com såg jag att Google ändrat symbolen åtminstone i gränssnittet. De har lagt till en påse eller ett pappersblad?

Jag har ingen aning om vad det är. Eller nu när jag tittar bara på den är det kanske en båt? Ned-sparad bild i förstoring tycks peka på att det är en tårta med ett ljus i?

Så vad är det som fyller ett år på Google? Jag kommer inte ihåg något? Om det nu inte är Blogger Draft men det var ju bara en uppdatering och det var nog inte ett år sedan den kom?

Blogger Buzz har inget att berätta:

buzz.blogger.com

Underligt.

I och för sig är det en tårtbit så födelsedagen kanske firar mer än ett år...