Saudiarabien i kontext av commotion i Syriens och Irak i perspektiv från Libyen

2014-12-23

I Saudiarabien pumpar ner Ryssland upp till 16 månader framåt refererade rörande åtgärder och realiserad situation flera gånger till Libyen som ex. på realiserad av hur den kategori av åtgärder jag avsåg praktiskt går att ta till verklighet. Ett ganska stort antal inlägg följande Libyen av och till finns men rörande detta gäller att bärkraft finns i de som följde själva revolutionen. De viktigaste hittas via:


Rulla ner så hittas länkarna till de viktigare inläggen över processen. Där torde inläggen diskuterade strategi där man söker taktiska åtgärder från luft utifrån vad känt människans revir-beteende.


Med början om jag minns rätt cirka fyra månader innan mer realiserad commotion och fortsatt genom stora delar av revolutionen samplade jag riktat Libyen bl.a. på Twitter. Dessa finns publicerade på bloggen men hittas tycks det ej via denna sida - och har fallit bort väldigt ordentligt från Google. Som jag skrev för några dagar ska jag publicera om dem att ta för ev. intresse de kan ha för vem som helst utan närmare kommentar av vad för sorts värde som ev. finns där (men ev. något jag aldrig gjort klart men möjligen kan visa något är riktade kontra-operationer vilka jag fick för mig ej var relaterade regimen i Libyen).


Aktuell referens till Libya i Saudiarabien pumpar ner Ryssland upp till 16 månader framåt:


"Regionen [Iraq och fortsatt inkluderande Syrien] är i turbulens. Att möjligheten att stabilisera är hindrad. USA som klassiskt inte varit främmande för att agera i regionen är mer återhållsam. I mycket är det väldigt sunt och tror jag ger värde in i framtiden. Att ge hjälp och etablera närhet och samarbete är dock bra. Och jag menar fortfarande idag precis som när det begav sig i Libyen att skillnaden mellan att ge stöd från lyften - ej beträdande landet där soldaten i miljön är främling med folket på plats vars revir det är (människan är kraftigt revir-försvarande från hem, över hembyggd, och upp till nationalstat) - är kraftfull konkret hjälp givande möjlighet till att projisera bärkraft lokaliserat när så krävs kompletterande ekonomiskt stöd, vapen, utbildning m.m. USA var ej just på alls kring att göra sådant i Syrien under upproret innan övergreppen, krigen i påverkan mentalitet såväl som de okontrollerade regionernas öppenhet för vem som helst att försöka något som vi nu vet att det som kallar sig Islamic State of Iraq and the Levant kom ur från när linjer och kommunikation över vägar runt några städer i stabil kontroll klarade att uttrycka någon form av centraliserad management. Indikationer på detta kom relativt tidigt."

Mer på temat power politics i gep-arena gulfen och cash-up region av oljan:



I ett ps kan jag när det gäller behovet av Sverige ute i världen inte säga det bättre än i Komisk teckning: När yngre flaggor ger sig ut på äventyr är det viktigt att äldre kommer med.



Och för att ge Ryssland stödjande sympati: